E ftuar në emisionin Arena nga Dritan Hila në RTV ORA, juristja Brisida Gjikondi tha se mendon se ajo ka një marrëveshje mes Ramës dhe Bashës, ndërsa të dy paritë po luftojnë që të nxjerrin jashtë loje LSI.

Gjikondi: Ndryshimet që u aprovuan në Kodin Zgjedhor, treguan se sistemi politik është i trembur, që nga momenti që toleroi dhe nuk bëri asnjë ndryshim, dhe në konceptin që ka ajo për listat dhe për zgjedhjet në përgjithësi, tregon se është e trembur dhe unë mendoj se ka një marrëveshje si në 2017 mes Ramës dhe Bashës, këtë e kuptoi nga dy elementë, dhe LSI nuk ka një marrëveshje me ta, po luftohet nga të dy palët për ta nxjerrë nga loja.  Ai pragu 1%, dhe loja me koalicionet është bërë për të prishur pengmarrjen që LSI i bën sa herë ka formime qeverish.