Në 24 orët e fundit në Gjermani janë regjistruar 1129 viktima nga Covid 19 duke arritur një rekord të  numrit më të lartë të vdekjeve ditore që prej fillimit të pandemisë.

Është hera e parë që Gjermania ka regjistruar më shumë se 1000 vdekje ditore nga Covid 19.

Ndërkaq në 24 orët e fundit janë konfirmuar dhe 22 459 raste të reja pozitive me Covid 19

Shkalla e lartë e vdekjes ditore nga Covid 19 vjen ndërsa Gjermania është në mes të një bllokimi të dytë.