Trump momentalisht kryeson me 51.29% në Florida, ndërsa Biden ndjek me 47.8%, kur janë numëruar rreth 95% e votave.

Një fitore për Trump në shtetin e “diellit”, e cila është ende shumë herët për t’u arritur, do të mbante gjallë ofertën e tij për të mbajtur të hapur rrugën e tij ndaj 270 votuesve elektoralë të nevojshëm për të fituar një mandat të dytë.

Shteti është në më shumë se 90% të votave të numëruara, por ekziston shqetësimi për demokratët në rajonin e populluar të Miami-Dade, në jug, ku Biden duket se nuk po performon më mirë krahasuar Hillary Clinton në 2016.

Deficiti i hershëm i Biden në Miami-Dade mund të jetë një shenjë e asaj që ishte e dukshme në sondazhet parazgjedhore që sugjeruan se Presidenti kishte bërë inkursione në mbështetjen tradicionale Demokratike.

Ish Presidenti Barack Obama bëri dy udhëtime në Miami-Dade në ditët e fundit të garës për të rritur pjesëmarrjen.

Sidoqoftë Biden duket se po ecën më mirë sesa Clinton në disa qarqe periferike diku tjetër në shtet.

Miami-Dade, të cilin Biden ka ende të ngjarë të fitojë, ka përqendrime të mëdha të votuesve me origjinë Kubane dhe Venezuelase të cilët priren të jenë më konservatorë sesa grupet e tjera Latine dhe ishin në shënjestër të Presidentit me pretendimet se Demokratët ishin të ngjashëm me socialistët.