Këshilli i Emërimeve në Drejtësi vendosi mos lejimin e kandimit të gjyqtares Regleta Panajoti, për vendin vakant të Gjykatës Kushtetuese.

Vendimi u mor sot (17 gusht), gjatë mbledhjes së rradhës.

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi vendosi:

‘’1. Shfuqizimin e vendimit nr.75, datë 24.07.2019 të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, për lejimin e kandidimit të kandidatës:

  ·Regleta Panajoti, për vendin vakant të shpallur nga Presidenti i Republikës në datën 27.09.2019.

1.1 Ndalimin e kandidimit të kandidatit për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese të:

   ·Regleta Panajoti, për vendin vakant të shpallur nga Presidenti i Republikës në datën 27.09.2019.

2.Ndalimin e kandidimit të kandidatit për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese të:

  ·Regleta Panajoti, për vendin vakant, vakancë e parakohshme në Gjykatën Kushtetuese, e rishpallur nga Kuvendi i Shqipërisë në datën 21.08.2019’’, thuhet në njoftim.

Në mbledhjen e sotme merrnin pjesë anëtarët e KED, si dhe përfaqësuesja e Presidentit të Republikës. Nuk mori pjesë në këtë mbledhje Avokati i Popullit apo subjektet e tjera.

Regleta Panajoti dha dorëheqjen si magjistrate teska po kalonte në sitën e vttingut.