Franca do të mbyllë kufijtë e saj me vendet jashtë Bashkimit Evropian nga e diela, por ka ndaluar një mbyllje totale të vendit ndërsa është duke luftuar me shpërthimin e virusit.

Kryeministri Jean Castex njoftoi masa te reja të premten, në 29 janar, që do të ndalojnë hyrjen nga vendet jashtë BE-së ” nëse nuk ka arsye bindëse”.

“Ne ende mund t’i japim vetes një shans për të shmangur mbylljen totale,” tha ai gjatë një takimi të Këshillit të Mbrojtjes.

Ai paralajmëroi së “çështja e një kufizimi është ngritur në mënyrë të ligjshme’ për shkak të numrit të rasteve me Covid-19 me të cilat po përballet vendi.

Ata që hyjnë nga BE-ja në Francë do të kenë nevojë  për një test negativ, me përjashtim të punëtorëve ndërkufitarë.

Kryeministri njoftoi një forcim të kontrolleve në shtetrrethimin në orën 6 pasdite, i cili aktualisht është në vend dhe hapjen e paligjshme të restoranteve në mënyrë që “teprimet e disave të mos prishin përpjekjet e të gjithëve.”

Qendrat tregtare jo-ushqimore me më shumë se 20,000 metra katrorë gjithashtu do të mbyllen.

Franca pa gati 23,000 infeksione të reja COVID-19 të Premten dhe një nivel të lartë të hyrjeve në spitale dhe njësi të kujdesit intensiv.