"Zgjohu mami", elefanti i vogël mahnit me sjelljen e tij

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur në Parkun Kombëtar të Jugut Luangwa . Ky është momenti i adhurueshëm që një elefant foshnje mbërthen nënën e tij të qetësuar pasi ai u shpëtua nga një gropë në Zambie. Fshatarët u alarmuan për gjendjen e foshnjës pasi dëgjuan thirrjet dhe të qarat drejt nënës dhe thirrën punëtorët e shpëtimit në vendngjarje. Veterinerët arritën të nesërmen dhe i gjetën të dyja kafshët shumë të shqetësuara, duke luftuar për të dalë nga gropa tërë natën. Ata u detyruan të ndalonin nënën në ankth, për të ndihmuar në mënyrë të sigurtë fëmijën.