Venecia, alarm i kuq nga përmbytja në Bazilikën e San Marco-s

Rrebeshet e shiut po përmbytin dhe shkaktojnë dëme në infrastrukturë e bujqësi në gjithë Italinë. Zonat qendrore të Venecies rrezikohen nga rritja e nivelit të detit ndaj ka mbyllur qendrën historike, kopshtet dhe shkollat. Në Venecia, lartësia e ujit nga përmbytjet ka arritur në 127 centimetra, kurse brenda Bazilikës së San Marco-s më shumë se 70 cm.