Vajza dhe libri, piktura me miell e vaj vizatuar në mal

Artisti zvicerian Guillaume Legros, i njohur me emrin Saype, ka realizuar një pikturë me një sipërfaqe 6 000 m2 në Canton Vaud. "Një histori e së ardhmes" është titulluar vepra e krijuar nga mielli, vaji i linit, uji dhe pigmentet natyrale. Në këtë vepër është pikturuar një vajzë që po lexon një libër. Nuk është hera e parë që Saype bën një punë të tillë, pasi më parë ai ka realizuar një vepër tjetër arti në 10 000 m2.