Turqia feston 95 vjetorin e Ditës së Republikës

Shpallja zyrtare e Republikës Turke nga Ataturku u bë më 29 tetor të vitit 1923 kur u shpallën emri i kombit dhe statusi i saj si republikë. Që atëherë, Turqia çdo vit më 29 tetor feston Ditën e Republikës. Sot festimeve i bashkohet dhe hapja e aeroportit më të ri të Stambollit që është një prej aeroporteve më të mëdhenj të botës.