"Tokyo 2020", organizatorët zbulojnë maskotën

Japonia ka zgjedhur dy krijesa të ngjashme me dhelprat dhe me fuqi "të mbinatyrshme" si maskota e saj për Olimpiadën Olimpike dhe Paralimpike të Tokio 2020. Maskota të paemëruara fituan shumicën e votave të nxënësve, duke mundur katër pretendentë të tjerë po aq surrealë. Komiteti organizues tha se 16.769 shkolla në të gjithë vendin morën pjesë në votim. Maskotat do të përshëndesin vizitorët në Lojërat 2020 dhe do të ndihmojë në përhapjen e frymës olimpike dhe paraolimpike.