Tokat dikur të mbjella të Australisë që u kthyen në pluhur

Thatësira në New South Wales (Wellsi i ri Jugor) në Australi është ndër më të rënda që ka prekur zonën. Shteti, i cili prodhon rreth një të katërtën e prodhimit bujqësor të Australisë, tani është tërësisht në thatësirë, kanë konfirmuar zyrtarët. 100 për qind e këtij shteti është në thatësirë dhe një e katërta konsiderohet të jetë në "thatësira intensive" Kushtet e motit të thatë parashikohen të vazhdojnë për tre muajt e ardhshëm