Ndriçohet hemisfera veriore

Drita në hemisferën veriore njihet ndryshe me termin "Aurora boreale", e cila mund të shihet në vendet si Norvegjia, Finlanda, Alaska etj. Periudha më e mirë për të parë Aurorën boreale është nga fundi i shtatorit deri në fund të marsit. Fenomeni i Aurora boreale ndodh kur gjatë shpërthimeve të mëdha të goditjeve diellore, sasi të mëdha grimcash qëllohen nga dielli. Kur këto grimca plotësojnë fushën magnetike të Tokës bashkëveprojnë më shtresën e sipërme të atmosferës dhe japin një spektakël.