Ndërtohet ura prej xhami më e lartë në botë

Fiksimi i Kinës me urat prej xhami ka arritur nivele të tjera. Pasi një urë e re prej xhami është ndërtuar në lartësinë 2 km në malin Malin Batai të Kinës. Besohet se kjo është ura më e lartë në botë prej xhami duke thyer rekordin e mëparshëm që e mbante vetë Kina, ura e xhamit Zhangjiajie që ndodhet në 548 metra lartësi. Sipas medias shtetërore Xinhua, ura prej 198 metra ka afërsisht lartësinë e një ndërtese 66 katëshe. Distanca vertikale midis urës dhe pjesës fundore të luginës thuhet se është e treta më e gjatë në Kinë.

FOTOGALERI TJERA

Të pëlqen e verdha?

27/06/2018 - 10:39

Plazhe me ngjyra

26/06/2018 - 15:27

Shpikës..nga nevoja

26/06/2018 - 14:12

Dembelë apo të zgjuar?

25/06/2018 - 19:49

Bet Awards 2018

25/06/2018 - 13:57

Konkurs ...shëmtie

25/06/2018 - 09:23