Mijëra thesare në veri të Portugalisë

Kur bëhet fjalë për veriun e Portugalisë, mendimi fluturon menjëherë në Porto, kryeqendra e këtij rajoni, apo edhe qyteti që i dha emrin vendit. Ky vend magjik, bën për vete këdo që vendos ta vizitojë: Nëse do shihni nga Rio Douro, i ngjan një qyteti përrallash, konturuar nga ndërtesa mesjetare, këmbana dhe kisha të stilit barok.