Mekë, mbi dy million pelegrinë për Haxh

Mbi dy milionë pelegrinë janë stacionuar në Mekë, në Arabinë Saudite, për të kryer ritet fillestare të Haxhit, një pelegrinazh islamik që i çon besimtarët në një rrugëtim shumë të gjatë, rreth 1400 vjet më parë, në kohën e Muhamedit (s.a.s). Haxhi në Islam ka qëllimin të unifikojë muslimanët: pelegrinët meshkuj veshin rroba të thjeshta të bardha e përthithëse, ndërsa gratë veshjen tipike dhe shallrat dhe bashkë bëjnë xhiro rreth Qabes, ndërtimi antik (që në kohën e profetit Ibrahim), e vendosur në brendësi të Mekës.

FOTOGALERI TJERA

Kryeministri ynë 'stil'

31/07/2018 - 11:21

Me shokë si këta....

30/07/2018 - 20:46

Veshja e muajit

30/07/2018 - 17:40

Plazhi i Qerretit

29/07/2018 - 21:04

Plazhet fantastike sekrete

28/07/2018 - 11:01