Konferenca për shtyp nga Ceferin dhe Duka

Presidenti i UEFA-s, Aleksander Ceferin ka dalë në një konferencë zyrtare, ku foli rreth impiantit "Air Albania Stadium" dhe përparimit të futbollit shqiptar në vitet e fundit. "Kam qënë edhe më parë këtu. Përmirësimi i ekipeve vijon nga infrastruktura dhe besoj se do të jetë një sukses. Gjithashtu, unë nuk doja që të shprehesha vetëm për këtë impiant, por falenderime edhe për FSHF dhe marrëdhënien me Armand Dukën. Normalisht gjithçka nis me infrastrukturën, por ato që do të shtoj është që në kampionatet e vogla duhet të jenë më të forta, pasi lojtarët nuk do largohen shpejt. Për më tepër them se futbolli shqiptar ka marrë kursin e drejtë dhe jo atë të gabuar. Mendoj se me talentet që ka, Shqipëria nuk do të kalojë vetëm një raund kualifikimi, por edhe më shumë. Nuk mund të jap dot premtime, pasi votimi është transparent. Në të ardhmen besoj se do të ndodh, por nuk është korrekte nga ana ime që ta them një gjë të tillë. "Michael Platini ka një rol të rëndësishëm në institutin e UEFA-s. Roli i Platini është i çfarëdoshëm, përveçse nuk është futbollist, pavarësisht moshës dhe fizikut që ka. Dënimi i tij ka mbaruar dhe për këtë mund të luaj çdo rol". Pagesa 2 mln euro nga Qeveria për TVSH? Nuk ka pasur bisedime me kryeministrin shqiptar. Megjithatë sot jemi përqendruar te ndeshja dhe më pas do të shikojmë se çfarë do të ndodh. "Wembley i Ballkanit"? Nuk mund ta krahasoja me Wembley sepse çdo stadium ka gjërat e veta.