Ja pse statujat egjiptiane e kanë të gjitha hundën e thyer

Pyetje se përse shumë statuja egjiptiane kanë hundën e thyer ka rritur kuriozitetin tek të gjithë. Dhe kujdestari i artefakteve të lashta egjiptiane në Muzeun e Bruklinit, Edward Bleiberg, tha se beson se dëmtimet janë të qëllimshme. "Nga mënyra sesi janë bërë dëmtimet e gjetura në skupturë arrij në përfundimin se janë të qëllimshme,"-tregoi Bleiberg, sipas CNN. Zbulimi i tij erdhi pas hulumtimeve për një ekspozitë të re 'Striking Power: Iconoclasm in Ancient Egypt', për të cilën ai është përgjegjës.
Dëbora zbardh Dajtin
10/12/2017 - 22:14
Partizani-Teuta 2-1
10/12/2017 - 21:09