Ja pse statujat egjiptiane e kanë të gjitha hundën e thyer

Pyetje se përse shumë statuja egjiptiane kanë hundën e thyer ka rritur kuriozitetin tek të gjithë. Dhe kujdestari i artefakteve të lashta egjiptiane në Muzeun e Bruklinit, Edward Bleiberg, tha se beson se dëmtimet janë të qëllimshme. "Nga mënyra sesi janë bërë dëmtimet e gjetura në skupturë arrij në përfundimin se janë të qëllimshme,"-tregoi Bleiberg, sipas CNN. Zbulimi i tij erdhi pas hulumtimeve për një ekspozitë të re 'Striking Power: Iconoclasm in Ancient Egypt', për të cilën ai është përgjegjës.
Opozita bllokon foltoren
01/02/2018 - 11:18
Ja si bëhet joga e vërtetë
31/01/2018 - 14:36
Shtëpi vetëm për 1 euro
30/01/2018 - 19:28