Ja pse statujat egjiptiane e kanë të gjitha hundën e thyer

Pyetje se përse shumë statuja egjiptiane kanë hundën e thyer ka rritur kuriozitetin tek të gjithë. Dhe kujdestari i artefakteve të lashta egjiptiane në Muzeun e Bruklinit, Edward Bleiberg, tha se beson se dëmtimet janë të qëllimshme. "Nga mënyra sesi janë bërë dëmtimet e gjetura në skupturë arrij në përfundimin se janë të qëllimshme,"-tregoi Bleiberg, sipas CNN. Zbulimi i tij erdhi pas hulumtimeve për një ekspozitë të re 'Striking Power: Iconoclasm in Ancient Egypt', për të cilën ai është përgjegjës.

FOTOGALERI TJERA

Plazhe me ngjyra

26/06/2018 - 15:27

Shpikës..nga nevoja

26/06/2018 - 14:12

Dembelë apo të zgjuar?

25/06/2018 - 19:49

Bet Awards 2018

25/06/2018 - 13:57

Konkurs ...shëmtie

25/06/2018 - 09:23