Fotoja e vitit, gorilla e vogël në krahët e shpëtimtarit të saj

Një gorillë në krahët e shpëtimtarit të saj është konsideruar mori çmimin e parë në Wildlife Photographer of the Year in 2018. Ky konkurs ka për qëllim të interpretohet shpirti më autentik i jetës natyrore. Fotografia është realizuar nga Jo-Ann McArthur dhe ka treguar se sa e bukur mund të jetë marrëdhënia mes njerëzve dhe kafshëve. Pikin është gorillë e vogël që përqafon me dashuri Appolinaire Ndohoudou, njeriun që sapo i ka shpëtuar jetën. Ai e mori nga vdekja e tmerrshme ku ishte destinuar të shkonte. Gorilla ishte shitur për tu therur, pasi mishi i saj konsiderohet shumë i shijshëm. Këto janë disa nga fotot e konkursit