Dita e Ujit të Bekuar

6 janari ose dita e Ujit të Bekuar është një festë e rëndësishme për besimtarët ortodoksë. Ajo u kremtua me mesha dhe ceremoninë simbolike dhe hedhjen e kryqit në lumenj e det. Në Durrës kryqi u kap nga Nikolla Bici, 30 vjeç.