Brenda tregut ku një peshk ton shitet 1,76 milion dollarë

Ky është tregu i Peshkut në Tsukijit të Tokios që quhet "Rruga e peshkut". Çdo ditë, peshkatarët, tregtarët me shumicë dhe pronarët e restoranteve të sushi në Japoni, mblidhen për të blerë dhe shitur më shumë se 21 milionë dollarë nga peshqit më të freskët në botë. Në dekadat e fundit, tregu është bërë një nga atraksionet më të mira turistike të Japonisë. Mijëra njerëz vijnë për t'a vizituar tregun me famë për ankandet e peshkut ton, ku një ton i vetëm shitet për 1,76 milion dollarë. Por koha për të vizituar tregun po mbaron pasi ,në muajin tetor të këtij viti tregu do të zhvendoset nga lokacioni i tij origjinal në Tokio në një vend të ri në lindje, i cili shkon rreth vlerës 5.42 miliardë dollarë. Vendi do të jetë me kushte më të mira, me ftohje të përmirësuar, rezistencë ndaj tërmeteve dhe lehtësira sanitare.
Thethi zbardhet nga dëbora
02/12/2017 - 13:57
Vjosa permbyt dhe Selenicen
02/12/2017 - 11:13