Forumi Ekonomik publikon parashikimin: Në 2025 robotët zëvendësojnë punëtorët

Forumi Ekonomik publikon parashikimin: Në 2025 robotët

Në vitin 2025 parashikohet që gjysmën e punëve që bën njeriu do t'i bëjnë makineritë robotike.

Një parashikim i tillë vjen nga Forumi Ekonomik Botëror, i cili shkruan se "revolucioni robotik" do të krijojë rreth 97 milion punë në të gjithë botën, por do të shkatërrojë edhe shumë të tjera.

Punët manuale nëpër zyra dhe administrata parashikohet që të jenë më të prekurat, që paramendohet se do të veprohet automatikisht me to.

Artikulli i FEB prek rreth 300 kompanitë më të mëdha në botë, që kanë punësuar mbi 8 milion njerëz.

Rreth 50% e punëdhënësve kanë treguar se po e presin me padurim këtë ndryshim, teksa 43% kanë thënë se teknologjia mund t'ua ngadalësojë punën.

EMISIONET