Kryeministi i ri i Italisë është Profesor Mario Draghi, ish Guvernator i Bankës Qëndtore Euorpiane.

Ai ka pranuar detyrën e re, dhe i ka prezantuar Presidenti të Republikës Sergio Mattarella listën e skuadrës së ekzekutivit të tij.

Ditën e nesërme qeveria e re italiane do të betohet para presidentit të Republikës e javën e ardhshme do të kërkoj votëbesimin në dy dhomat e Parlamentit.

EMRAT E QEVERISË SË RE:

Luigi Di Maio – Ministër i Jashtëm

Luciana Lamoregese – Ministre e Brendshme (Konfirmohet)

Roberto Speranza – Ministër i Shëndetësisë (konfirmohet)

Federico D’Incà – Ministre për Marrëdhëniet me Parlamentin

Elena Bonetti – Ministe e Shanseve të Barabarta dhe Familjen

Fabiana Dadone – Ministre e Politikave për të Rinjtë

Marta Carabia – Ministre e Drejtësisë

Vittorio Colao – Ministër i Inivacionit teknologjik dhe Digjitalizimit

Mara Carfagna – Ministre për Jugun dhe kohezionin territorial

Mariastella Gelmini – Ministre për Çështjet e Përgjithshme dhe Autonomitë

Lorenzo Guerrini – Ministër i Mbrojtjes

Patrizio Bianchi – Ministër i Arsimit

Daniele Francho – Ministër i Ekonomisë

Dario Franceschini – Ministër i Kulturës  

Andrea Orlando – Ministër i Punës

Giancarlo Giorgetti – Ministër për Zhvillimin Ekonomik  

Stefano Patuanelli – Ministër i Bujqësisë

Enrico Goivannini – Ministër Transportesh

Roberto Cingolani – Ministër Mjedisi

Massimo Garavaglia – Ministër Turizmi

Renato Brunetta – Ministër i Administratës Publike

Roberto Garofoli – Nënsekretar Shteti