Festimet në nder të 108 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë janë zhvilluar nga shqiptarët në të gjithë botën.

Pas qiellgërvishtësit të Dubait dhe urës së Bosforit në Stamboll, edhe ujvara e Niagarës në Kanada është ndriçuar me ngjyrat kuq e zi.

Ngjarjen e ka bërë me dije Ambasadori i Shqipërisë në Kanada Ermal Muça, i cili ka publikuar një sërë pamjesh.

Vende të ndryshme kanë uruar Shqipërinë në nder dhe respekt të ditës së Pavarësisë.