FDA-ja gjen bojë dhe lëkurë mbeturinash në fabrikën amerikane që prodhon vaksinën Johnson&Johnson

FDA-ja gjen bojë dhe lëkurë mbeturinash në fabrikën

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) tha se kishte zbuluar probleme përfshirë pastrimin e bojës dhe mbeturinat gjatë inspektimeve në një fabrikë amerikane në Baltimore që prodhon vaksinën Johnson & Johnson (JNJ.N) Covid-19.

"Emergent Biosolutions (EBS.N)" , që zotëron uzinën, ka kërkuar autorizimin rregullator për të bërë vaksinën J&J atje. Ajo ndaloi prodhimin në fabrikë kohët e fundit, duke thënë se FDA i kishte kërkuar ta bënte këtë pas një inspektimi.

FDA tha se inspektimet e saj ishin të plota dhe në një raport detajonte një listë të gjatë të problemeve , duke përfshirë dështimin për të trajnuar personelin për të shmangur kontaminimin e kryqëzuar të vaksinave Covid-19 nga Johnson & Johnson (JNJ.N) dhe AstraZeneca.

Inspektimi, i kryer midis datws 12 prill dhe 20 prill, zbuloi se ndërtesa nuk ishte e madhësisë ose dizajnit të duhur për të lehtësuar pastrimin, mirëmbajtjen ose funksionimin e duhur.

Ai përshkroi murin se kishte një substancë kafe mbi të. FDA gjithashtu tha që pajisjet e përdorura nuk ishin të madhësisë adekuate për pastrim dhe mirëmbajtje.

Raporti i FDA citoi pamjet e kamerave të sigurisë të stafit të prodhimit që mbanin çanta të pa mbyllura të mbetjeve mjekësore përreth objektit, duke e sjellë atë në kontakt me kontejnerët e materialit të përdorur në prodhim.

Johnson & Johnson tha se do të ushtrojë autoritetin e saj mbikëqyrës për të siguruar që të gjitha vëzhgimet nga rregullatori të adresohen menjëherë dhe në mënyrë gjithëpërfshirëse.

"Emergent" nuk ishte menjëherë në dispozicion për koment.

Asnjë vaksinë e prodhuar në këtë fabrikë nuk është shpërndarë për përdorim në Shtetet e Bashkuara, raporton Reuters.

EMISIONET