Të dhënat e vjedhura nga mbi gjysmë milioni profile në Facebook në 2019 mund të përdoren ende nga hakerat për të kryer vjedhje identiteti ose mashtrime të ndryshme.

Disa ekspertë dhe studiues e thonë këtë, siç raportohet nga disa media amerikane, pasi kompania e inteligjencës kibernetike Hudson Rock ka zbuluar se si përdoruesit të cilëve u janë shkelur llogaritë janë të paktën mbi gjysmë miliardi: 533 milion në 106 vende, nga të cilat 32 milionë në SHBA, 11 milionë në Mbretërinë e Bashkuar dhe 6 milionë në Indi, raporton Ora News.

Ndër informacionet që hakerët kanë në zotërim janë fjalëkalimet, detajet personale, lëvizjet, adresat e postës elektronike, marrëdhëniet personale dhe numrat e telefonit.

Midis të dhënave personale të hakuara do të kishte edhe ato të themeluesit të Facebook, Mark Zuckerberg.

Këto janë të dhëna që mund të shfrytëzohen ende nga kriminelët“, tha një nga menaxherët e Hudson Rock, Alon Gal, sipas CNN.

Këto janë të dhëna që sot janë më lehtë të arritshme dhe më të lehta për t’u përdorur“, thotë CEO i SocialProofSDEcurity, Rachel Tobach, gjithashtu për CNN.

Sidoqoftë, Facebook ka konfirmuar se këto janë të dhëna të vjetra të raportuara tashmë në 2019 dhe se dobësitë që çuan në piraterinë e tyre janë adresuar për disa kohë, tha zëdhënësi Andy Stone.