Europa nën "pushtetin" e Covid-19, Austria rrezikon mbylljen e plotë

Europa nën "pushtetin" e Covid-19, Austria rrezikon mbylljen e

Austria rrezikon të kalojë nga karantimi gjatë natën në një karantimin të plotë, duke mbyllur çdo kontakt me shtetet e tjera.

Kancelari Sebastian Kurz u ka kërkuar të gjithë qytetarëve që të mos kenë asnjë kontak me njerëz që nuk jetojnë me ta, si mënyrë për të shmangur rritjen e rasteve të infeksioneve.

Ai njoftoi se shkollat do të mbyllen dhe studentët do ta ndjekin atë nga shpia, ligj që hyn në fuqi të martën e ardhshme.

Austria ka raportuar shifra rekord me raste të reja të Covid-19, me plot 9.586 persona të infektuar vetëm të premten.
Kjo shifër është nëntë herë më e lartë se ajo e rregjistruar në kulmin e valës fillestare. Vendi ka regjistruar më shumë se 191,000 raste që nga fillimi i pandemisë dhe 1,661 vdekje të lidhura me Covid.

EMISIONET