Një ish-zyrtar i Administratës së Ushqimit dhe Barnave, doktor Scott Gottleib u shpreh se të mbijetuarit e COVID-19 mund të jenë imunë nga një infektim tjetër deri në një vit.

Dr. Scott Gottleib të CBS të Dielën foli rreth gjetjeve të reja nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve ku pohohet se një imunitet tre-mujor është më i sigurt.

“Ndoshta është rasti që ju do të keni një periudhë imuniteti që zgjat diku nga gjashtë deri në 12 muaj. Do të jetë shumë e ndryshueshme. Disa njerëz do të kenë më pak imunitet, disa njerëz do të kenë pak më shumë. Një pjesë nuk do t’i rikthehet përsëri për të paktën tre muaj dhe ndoshta më gjatë, pas infeksionit. ”

Por Gottlieb paralajmëroi që COVID-19 quhet koronavirus i ri për një arsye sepse ka ende shumë që mjekët nuk dinë për të.

Me mbylljen e SH.B.A-së në 170,00 vdekje deri në këto momente, ekspertët e parashikojnë që numri do të arrijë në 186,000 deri më 1 shtator dhe më shumë se 390,000 deri në 1 dhjetor.

Zyrtarët shëndetësorë nuk kanë qenë në gjendje të bindin njerëzit që të veshin maska ​​dhe të praktikojnë distanca sociale për të ngadalësuar përhapjen e sëmundjes.