Më shumë para në pleqëri? Shumë e thjeshtë

Më shumë para në pleqëri? Shumë e thjeshtë

Nëse je i ri dhe sapo ke nisur të punosh, me shumë gjasa periudha e pensionit të duket shumë e largët. Të kesh disa mijëra euro kur të dalësh në pension, të duket si ëndrra e dikujt tjetër, apo jo?

Nuk ka pse të jetë e tillë pasi ti vetë mund të kesh një pension të majmë në pleqëri, falë një fondi të mirëmenduar dhe efektiv pensioni privat.

25 vjeç: Fillo kursimin!

Je 25 vjeç dhe sapo ke filluar punën tënde të parë? Urime!

Para se të fillosh të shpenzosh pa hesap rrogën tënde, mendo të kursesh diçka për pensionin. Për shembull, nëse paga jote fillestare është 50,000 lekë/muaj, çdo muaj mund të kursesh thjeshtë 3,000 lekë dhe në moshën 60 vjeç do të kesh një pension mujor prej rreth 25,000 Lekësh.

Me kalimin e muajve dhe rritjen e mundshme në karrierë, mund të fillosh të kontribuosh më shumë në mënyrë që edhe pensioni që do të përfitosh të jetë më i madh.

35 vjeç: Mos u tundo!

Tashmë mund të jesh rritur në detyrë, ke kohë që ke filluar të punosh dhe mbase të ardhurat janë më të mëdha në krahasim me 10 vjet më parë, por gjithashtu, edhe shpenzimet janë më të mëdha.

Shpenzimet për fëmijët, kredia e shtëpisë ose e makinës, qeraja, etj., janë të gjithë faktorë që mund të të tundojnë që të heqësh dorë nga kursimet për pensionin privat, por mos gabo!

Nëse je i shqetësuar se duhet të mendosh për shkollimin e fëmijëve dhe jo për pensionin, mendo në këtë mënyrë: kur të kesh një pension privat shtesë nuk do t’i bëhesh barrë fëmijëve të tu në pleqëri dhe do të kesh qëndrueshmëri financiare, kështu që edhe ata vetë do të jenë më të qetë!

45 vjeç: Je i qëndrueshëm!

Tashmë je në mesin e karrierës tënde dhe shanset që tashmë të kesh stabilitet financiar janë më të mëdha, pasi puna ka qenë më e qëndrueshme, paga më e kënaqshme dhe shpenzimet më të stabilizuara.

Ndërkohë, për sa i përket kursimeve, nëse ke vazhduar të kontribuosh 3,000 lekë/muaj, kursimet e tua kanë arritur rreth 1,100,000 lekë. Por nëse, fillove të kursesh 20 vjet më parë me 3,000 lekë dhe pastaj e rrite vlerën e kursimit në 10,000 lekë, kursimet e tua do të jenë rreth 6,200,000 lekë.

Kështu, ti do të kesh një pension mujor prej rreth 45,000 Lekësh.

65 vjeç: Shijo kursimet!

Nëse nuk i ke prekur akoma kursimet e pensionit privat, tani do të përfitosh 2 pensione: atë shtetëror dhe një pension shtesë. Ke rreth 40 vite punë mbi supe dhe tashmë mund të fillosh të shijosh kursimet e një jete. Megjithatë duhet treguar gjithmonë kujdes në menaxhimin e kursimeve në mënyrë të tillë që të zgjasin sa më shumë dhe të jetoni pa shqetësime financiare!

Nëse zgjidhni një fond të besuar pensionesh si “SIGAL UNIQA Fond Pensioni”, mund t’i tërheqësh këto kursime të gjitha përnjëherë, ose në formën e një pensioni privat shtesë çdo muaj, në një moshë që ti vetë e zgjedh.

Llogariteni vetë pensionin që përfitoni në varësi të kontributit duke vizituar ueb faqen www.fondisigal.com.al

Të duhet këshilla e një eksperti?

Kontakto në:

E-mail: [email protected]

Tel:  +35544511666

Ose vizito nga afër zyrat e Fondit në adresën: Rruga “Ukraina e Lirë”, Tiranë.

EMISIONET