INSTAT: Sektorët financiar, teknologjik dhe kompanitë e sigurimit me rrogat më të larta

Punonjësit e punesuar ne sektoret financiar, teknologjise se informacionit dhe kompanite e sigurimit janë sektorët që kanë rroga më të larta.

Sipas te dhenave te INSTAT paga e nje te punesuari ne teknologji arriti ne vleren e 110 mije leke me një rritje prej rreth 7 për qind.

Ndersa ne sektorin financiar dhe kompanive te sigurimit paga shenoi nivelin e 133 mije leke.

Menaxheret, nenpunesit e larte te administrates shteterore, specilistet me arsim te larte dhe forcat e armatosura rezultojne me paga te larta, duke kaluar keshtu mesataren ne nivel kombtar.

Teksa shohim kete rritje te rrogave ne keto dy sektore, e kunderta ka ndodhur në ndërtim ku të ardhurat ajnë 58 mije leke në muaj duke mos ndryshuar nga 3 mujori i fundit i vitit që lamë pas ose me një shtesë prej vetem 7 mije leke.

E ndare sipas sektoreve ate privat dhe shteteror, rritja serish vijon te jete ne shtet ku paga mesatare mujore rezulton 84 mije leke nga 73 qe ishte nje vit me pare.

Ne sektorin privat ato jane ne masen e 68 mije lekeve.

EMISIONET