Hyseni: Ikja e të rinjve po kthehet në shqetësim, mungojnë kapacitetet njerëzore për punë

Lindita Hyseni nga Lëvizja rinore për demokraci në Pukë, e ftuar në emisionin ‘’Alert’’ në Ora News u  shpreh se ikja e të rinjve po kthehet në shqetësim dhe se mungojnë kapacitetet njerëzore për punë.

Hyseni: Puka futet tek bashkitë e vogla dhe konsiderohet bashki e vogël.

Sipas taksave që mbledh mbetet tek nivelet e ulëta të të ardhurave.

Megjithëse ka nivele të ulura të ardhurash, bashkia është munduar që ato shpenzime që i klasifikon buxheti ti çoj tek prioritetet komunitare, ku një pjesë e madhe tyre janë të dala nga procesi i kontratave sociale.

Edhe ne kemi kontrata sociale.

Vazhdojnë të mbesin probleme të pazgjidhura sic është infrastruktura rurale, punësimi i të rinjve.

Ikja e të rinjve po kthehet në shqetësim, mungojnë kapacitetet njerëzore për punë.

 

EMISIONET