Drafti për abortet dhe nënat surrogate, sociologu: Fatkeqësi për shoqërinë shqiptare, do ulet dhe më shumë numri i lindjeve

Për sociologun Zyhdi Dervishi nisma e qeverisë për abortet dhe nënat surrogate përkon me nismat që po ndërmerren së fundmi në Evropë dhe më gjerë në hapësirën perëndimore.

I ftuar në studion e lajmeve në “Ora News”, Dervishi theksoi se e parë në kontekstin shqiptar, kjo është një fatkeqësi e madhe për shoqërinë shqiptare e cila po përballet prej vitesh edhe me rënien e numrit të popullsisë.

“Kjo është një dramë dhe dhunë e shumëfishtë. Nëse një vajzë apo nj grua nuk dëshiron që të bëhet nënë por i ka të gjitha mundësitë për t’u bërë nënë, e zgjedh vetë këtë, kjo është një dëshirë e saj.

Kurse në shoqërinë shqiptare shumë nëna jetojnë në stres të madh sepse shumë prej tyre nuk kanë mundësi të lindin dhe të rrisin fëmijë të shëndetshëm, të paktën në kushtet optimale.

Kështu që në këtë aspekt, unë e quaj fatkeqësi për shoqërinë shqiptare uljen e numrit të lindjeve”, theksoi ndër të tjera sociologu, Zyhdi Dervishi.

EMISIONET