Efetkivët e burgjeve të cilët ruajnë të dënuarit e prekur me koronavirus ndihen të pasigurtë në kryerjen e detyrës pasi nuk janë ta pajisur me veshjet speciale për covid19. Janë 9 punonjës të ngarkuar me këtë detyrë, ndërsa 12 të dënuar janë ende pozitiv

Ndryshe nga mjekët, ata nuk kanë veshje të posaçme, por në dispozicion u është dhënë një veshje mjekësore.

Burimet kanë bërë të ditur se është kërkuar që tu jepen paisjet, por gjithça ka mbetur në heshtje, teksa frika e infektimit në detyrë është e madhe

Në një turn janë tre efetkivë, një i vendosur brenda ambienteve të spitalit, pranë dhomës së pacientit dhe dy të tjerë jashtë ndërtesës
Një tjetër shqetësim është fakti se nuk janë trajnuar për raste të tilla, pasi kompetentët në raste të tilla është stafi i spitalit të burgut.

E pyetur për këtë cështje, ministria e Shendetësisë konfirmon vetëm faktin se spitalet covid 1 dhe 2 kanë trajtuar të burgosur me covid, por nuk shpjegon nëse efektivët që vendosen në ruajtje të tyre janë të trajnuar apo jo.
Aktualisht  janë 12 të burgosur ende pozitiv me koronavirus, nga të cilët 4 janë në gjende të rëndë shëndetësore. Nga fillimi i pandemisë nurmi i të dënuarve  të prekur me covid ka shkuar në 67 ndërsa nurmi i efektivëve në 66.