Për më shumë se 35 vjet, Presidenti i zgjedhur Joe Biden përfaqësoi Delaware në Senatin Amerikan.
Ai dha dorëheqjen per t’iu bashkuar ish presidentit Barack Obama si nënkryetar. Ka kandiduar për president në vitin 1988 edhe 2008 përpara se të fitonte tani, në 2020.

Pas gati 50 vjetësh në jetën publike dhe tre përpjekjeve për Shtëpinë e Bardhë, ish Nënpresidenti Joe Biden është fituesi i shtetit të Pensilvanisë. Ai u bë Presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara.