Durrës, çështja “Veliera” ndërron kurs, ambientalistit do ta çojnë në SPAK

Durrës, çështja “Veliera” ndërron kurs,

Nga Durrësi, ambientalistit do ta çojnë atë në Prokurorinë e Posaçme Anti Korrupsion.

Sazan Guri bëri të ditur hapin e radhës pasi thotë se kishte mësuar se Prokuroria ka kërkuar pushimin e hetimit që vinte përballë shoqërisë civile 5 institucione.

“Erdhën për të reaguar ndaj prokurorit të çështjes që do që ta pushojë çështjen për akuzimin e 5 institucioneve shqiptare. Këta janë titullarët e këtyre institucione në atë kohë që kanë lejuar këtë vepër. Ata akuzohen për shpërdorim prone publike dhe prishje të vlerave monumentale, kur ligji nuk lejon që të vende të tilla të hidhet beton.”

Ndaj këtë të martë, përfaqësues të shoqërisë civile kërkuan pranë gjykatës Durrës pushimin e çështjes së Velierës dhe transferimin e saj në SPAK. Gjykata e Durrësit e ka cilësuar kërkesën e dejtë dhe i ka dhënë afat deri në shtator shoqërisë civile të paraqesë dokumentet.

EMISIONET