6 muaj më parë , më 11 mars, kreu i OBSH, Tedros Adhanom Ghebreyesus, e shpalli Covid-19 si pandemi.

Gjatë kësaj periudhe janë dhënë informacione dhe së fundmi është publikuar një studim në revistën JAMA me shtatë pika që tregon nëse keni njerëzit e kanë kaluar apo jo kovidin në bazë të këtyre simptomave.

1-Keni pasur një “ftohje të keqe”

2- Keni humbur shijen ose nuhatjen

3-Ju kanë rënë flokët në mënyrë të pashpjegueshme

4-Jeni ndjerë ndonjëherë si “pa frymë” apo sikur papritmas po ju merrej fryma

5-Keni pasur kollë që dukej sikur s’do largohej

6-Jeni ndjerë shumë të lodhur

7-Keni pasur simptoma të pazakonta, që dukej sikur do zgjasin përgjithmonë