Pavarësisht se Ministria e Shëndetësisë njofton se në dispozicion të të dyshuarve me koronavirus janë 90.000 tamponë, nga qytetarët dhe epidemiologët denoncohet për moskryerjen e analizave për covid.

Ergi Tabaku tregon se e afërmja e tij ka shfaqur shenja të ngjashme me ato të covid por askush nuk i ka ardhur për t’i bërë tamponë.

“Kanë kaluar 7 ditë që vajza është e karantinuar. Është me temperaturë, e lodhur dhe i ka humbur pak shija’.

Pavarësisht se i ka ndjekur procedurat sipas protokollit, përsëri epidemiologët nuk janë paraqitur.

Ndërkohë ai ngre shqetësimin se e reja ka pasur kontakte me shumë persona të tjerë duke shtuar kështu edhe frikën e përhapjes së infeksionit në masë.

“Nuk kanë dëshirë të dalin e ta bëjnë këtë publike pasi janë punonjës të institucionit shtetëror”.

Ergi Tabaku ngre një tjetër dyshim, atë të analizave selektive.

“Ministria tha që janë 90 mijë tamponë por nuk e besoj që të jetë ai numër”

Një ditë më parë policia dhe SPAK arrestoi disa punonjës të Inspektorati Shtetëror Shëndetësornë Tiranë, pasi akuzohen se kanë shpërdoruar detyrën duke kërkuar ryshfet në  këmbim të tamponëve.