DataBaza Jonë dhe 2 hetime për veprime penale

DataBaza Jonë  dhe 2 hetime për veprime penale

SPAK te gjurmoje transferimet permes databazes eAlbanja pastaj te shkoje tek Redaksia qe zbardhi skandalin.

E-Albania eshte nje sistem qe garanton gjurmon nderhyrjet ne databaze dbe nxjerr automatikisht perdoruesin qe ka transferuar ne menyre te paligjshme te dhenat e integruara te shtetasve

Hetimi i Pare eshte per ata qe transferojne te dhena sensitive dhe databaza shteterore tek nje subjekt jo shteteror ( Akshi i bie ka transferuar, se databaza e Partise ka te dhena te integruara qe jane vetem tek AKShI).

Drejtoresha e AKSH duhet te ishte dorehequr apo pezulluar menjehere me fillim hetimin.

Hetimi i dyte dhe ketu kompetence e SPAK, eshte perpunimi i te dhenave te regjistrit zgjedhor nga PS, Kodi zgjedhor e njeh si veper penale, subjekt hetimi dhe penalizimi eshte PS.

Kur ka te dhena sensitive masive online SPaK duhet te shkonte tek AKShI te verifikonte gjurmimin per terheqjen dhe transferimin e te dhenave , gjurmim plotesisht i mundshem e pastaj tek Lapsi Redaksi

Gazetari nuk ka asnje pergjegjsi qe akseson nje databaze qe duhet ta mbaje dhe ruaj nje institucion.

Ndersa per disa publikime qe ka bere Lapsi, duke nxjere perceptimin e PS per individ te caktuar mes tyre edhe per kreun e SPAK nuk eshte e dhene sensitive, ajo eshte e dhene si e percepton Partia x individ.

Edhe Emrat e Patronazhisteve sa kohe nuk shoqerohen me datlindje, ID, numer sigurimesh shoqerore , nr telefoni, kod banese apo nr regjistri zgjedhor te Patronazhistin nuk jane te dhena sensitive, secili mund te publikoje. Databaza ka rrjedhur aq sh sa sot e kane te gjithe. Gazetari mbron burimin dhe denoncon Skandalin.

EMISIONET