Përfaqësuesi  I PS-së në Këshillin Politik, Damian Gjiknuri deklaron se opozita po synon të hedhin në erë procesin dhe të mbajnë peng ndryshimet kushtetuese.

Damian Gjiknuri: Fatkeqësisht sot PD bojkotoi këshillin politik megjithëse ishte kërkuese që kjo të zhvillohej. Këto kanë vetëm një synim të hedhin në erë këtë proces dhe të mbajnë peng ndryshimet kushtetuese. Po stiset një debat i kot. Këtu po bëhet sikur po zihen për procedurë.

Sot sollëm një produkt konkret që mund të mos jetë perfekt por që parashikon koalicionin zgjedhor dhe mekanizmat që mundosojnë ndarjen e mandateve në bazë të peshës së elektoratit.

Kërkojnë qiqra në hell po kerkon krize artificiale.  Nuk pranon ODIHR drafte të njëanshme. “

Opozita bojktoi sot keshillin politik.