Covid ndalon edhe praktikat mësimore të të diplomuarve në Fakultetin e Shkencave Teknike mjekësore. Burime nga Urdhri i Infermierit shprehen se QSUT nuk pranon asnjë praktikant. E njëjta situatë paraqitet edhe te Trauma.

Kjo situate ka bërë që të ndërpritet dhe të zgjaten afatet e praktikës. Dita e djeshme ka qenë dita e fundit e regjistrimeve të  Urdhrit të Infermierit.