Franca ka vendosur kufizime të reja kufitare për Covid-19, por edhe një herë i ka rezistuar një mbyllje të re në të gjithë vendin.

Përveç udhëtimeve jetike, nga jashtë BE-së janë ndaluar të gjitha udhëtimet e tjera, ndërsa kërkesat e testimit për udhëtarët nga brenda BE-së janë shtrënguar.

Kryeministri Jean Castex tha se ora policore e Francës do të zbatohej më fort dhe qendrat e mëdha tregtare do të mbylleshin.

Por masat u panë si të buta dhe favorizojnë ekonominë.

Disa mjekë kanë frikë se nuk do të frenojnë infeksionet.

Kufizimet e reja kufitare do të ndikojnë në Mbretërinë e Bashkuar, tani jo më në BE, por ministri francez i transportit sqaroi në Twitter se transportuesit që transportojnë mallra nga ose nga Mbretwria e Bashkur nuk do të preken.