Capitol Hill që nuk e shkatërruan dot predhat angleze në 1812, nuk ka shanc ta rrënojnë cubat Trump supporter

Shkaterrimi që i ka bërë Amerikes Donald Trump, jo vetëm brenda, në polarizimin e shoqërisë amerikane në një fhony me 20 mijë genjeshtra për kater vjet, rast i paprecedent , por edhe në arenën boterore si model i lirise dhe demokracise, është një plage që ka ulur reputationin dhe besimin e Amerikes jo vetëm në mbare boten por edhe për qytetare e saj.

Sot Putin deklaroi se Amerika nuk është me shembull i demokracisë në bote. Kina deklaroi se i bën thirrje Amerikës për paqe. Në këtë gjëndje e solli buratini i Putin, Donald Trump.

Trump nuk ishte i vetëm në këtë ndërmarrje për shkatërrimin e institucioneve dhe demokracisë Amerikane. Terroristët vëndas që sulmuan Capitol Hill, ishin dora e Donald Trump dhe femijeve të tij. Ishin dora e senatorëve dhe Kongresmenëve dhe anëtareve të qeverise, të keshilltarëve dhe Fox News që ushqyen duke i perseritur pafund genjeshtrat e Trump Klan si klan kriminal.

Anerikanët nuk duhet të harrojnë kurrë këta emra që për agendat e tyre kriminale autoritariste donin te pëmbysnin institucionet dhe rendin kushtetues, demokracinë dhe lirine për të instaluar autoritarizmin putinist në Amerikë.

Drejtesia duhet të vendoset . Capitol Hill i ka themelet të thella dhe solide. Nuk e shkaterruan dot predhat e Angelzëve në 1812. Flamuri konfederates nuk hyri dot në Capitol Hill gjate Luftës Civile 1861-1865, por u valvit nga cubat e Trump në Capitol Hill në 6 Janar 2021.

Republikën nuk mund ta shkatërojnë as Trump Klan e aq me pak cubat e tij.

Americans nuk duhet të harrojne këto emra dhe nuk duhet ti falin:

Donald Trump, Don Trump, Ivanka Trump, Rudy Giuliani, Sidney Powell, Sean Hannity, Tucker Carlson, Laura Ingrahm, … Senators …… Mitch McConnell, Lindsey Graham, Josh Hawley Senators Ted Cruz, Ron Johnson of Wisconsin, James Lankford of Oklahoma, Steve Daines of Montana, John Kennedy of Louisiana, Marsha Blackburn of Tennessee and Mike Braun of Indiana, as well as Senators-elect Cynthia Lummis of Wyoming, Bill Hagerty of Tennessee, Tommy Tuberville of Alabama, and Roger Marshall of Kansas, dhe 126 House Representative që ushqyen gënjeshtrat dhe shkeljet ligjore kushtetuese deri në këtë pikë sa Capitol Hill të pushtohet nga cubat e rrugës së Presidentit Trump.

Foto 1. Capitol Hill bombarduar në 1812 nga anglezet

Foto 2. Flamuri Confederates nga terroristet që storm Capitol Hill në 6. Janar. 2021