Zv. kryeministrja e Ukrainës: Shpresojmë që të mos ketë vonesa! Komisioni Europian…

Zv. kryeministrja e Ukrainës: Shpresojmë që të mos ketë

Ukraina pret që Komisioni Evropian të paraqesë një kornizë negociuese për pranimin e Kievit në BE jo më vonë se 12 marsi.

Kështu ka deklaruar zëvendëskryeministrja e Ukrainës për Integrimin Evropian dhe Euro-Atlantik Olga Stefanishyna .

“Jo më vonë se 12 mars, ne presim që Komisioni Evropian të paraqesë një kornizë negociuese dhe të vlerësojë progresin e reformave në mënyrë që vendet e BE të mund të marrin një vendim më 19 mars. Shpresojmë që të mos ketë vonesa”, u tha ajo gazetarëve.

Komisioni Evropian rekomandoi në nëntor që negociatat formale të anëtarësimit në BE me Ukrainën dhe Moldavinë duhet të fillojnë, të cilat presidentja e tij, Ursula von der Leyen, e përshkroi si një përgjigje ndaj “thirrjes së historisë”.

Ajo filloi shqyrtimin e legjislacionit të Ukrainës për përputhjen me ligjet e BE në janar, duke shënuar hapin fillestar të procesit të pranimit, i cili përfshin përmbushjen e kritereve të nevojshme ekonomike dhe ligjore.

EMISIONET