FOTO/ Njihuni me rrugën plot prostituta, kriminelë e të varur nga droga në Gjermani që po përballen tifozët

FOTO/ Njihuni me rrugën plot prostituta, kriminelë e të varur nga

Atmosfera e Euro2024 në Gjermani ka larguar vëmendjen nga situata të tjera jo normale që ndodhin në atë vend. Qindra njerëz “zvarriten” në rrugët e Gjermanisë të varur nga droga duke bërë ç’të jetë e mundur edhe për t’a blerë nëse nuk e kanë dozën e drogës së munguar.

Në qendër të disa rrugëve në qendër të qytetit, ka rreth 5000 të varur nga droga që i kanë bërë rrugët e qendrës së qytetit të Frankfurtit shtëpinë e tyre.

Pavarësisht se tregtia e seksit kohët e fundit është eklipsuar nga droga, shumë gra të varura ende e bëjnë tregtinë e tyre si prostituta për të financuar të para në mënyrë që të sigurojnë drogën që iu mungon në rrugët e Bahnhofsviertel. Ky vend ndodhet drejtpërdrejt në rrugën nga stacioni kryesor i qytetit për në zonën e tifozëve të Euro 24 në lumin kryesor të qytetit midis urave Holbeinsteg dhe Friedensbrücke.

Të tjerë i drejtohen krimeve të vogla për të paguar drogën e tyre, kështu që zona është gjithashtu e mbushur me grabitje, mbajtje çanta dhe telefonash – dhe më keq.
Statistikat e policisë tregojnë se 10,000 vepra penale raportohen çdo vit, duke përfshirë 1,100 sulme, 900 incidente vjedhje xhepi dhe 250 grabitje në rrugë. Në të vërtetë, gjysma e grabitjeve në rrugë të Frankfurtit ndodhin këtu.

Pavarësisht patrullimeve të shtuara, policia lufton për të kontrolluar kaosin, me përpjekjet e fundit që rezultuan në 418 kallëzime penale, 86 kundërvajtje, 78 arrestime dhe zbatimin e një zone pa armë gjatë natës.

Shumë të varur, fryjnë tubat e tyre të çara (që përdoren për marrjen e heroinës), ndërsa të tjerë grumbullohen në hyrje të dyqaneve ose shtrihen në troytuare pasi janë tëdehur nga mbidoza e drogës.

Një tifoz danez shkëmben një kartëmonedhë 50 euro për atë që duket të jetë kokainë në fletë argjendi dhe largohet i lumtur me blerjen e tij. Tregtarët e tjerë rrinë në cepat e rrugëve dhe presin që fansat t’u afrohen herë pas here duke mërmëritur ‘Kokainë, barërat e këqija, krisje’.

Linjat e oficerëve të armatosur të policisë shikojnë sesi tregtarët dhe klientët e tyre bëjnë biznes. Oficerët janë të etur që të mos filmohen dhe të kontrollojnë kredencialet e gazetarëve dhe të regjistrojnë të dhënat e tyre personale.

Dëshpërimi i vendit do të humbasë nga tifozët dhe zyrtarët vizitues të futbollit, sepse turneu është ‘për të gjithë njerëzit kujdesen’.

Një dvshmitar tha për Daily Mail: “Tifozët e futbollit do të jenë këtu për një muaj dhe më pas do të ikin. Nëse mbijetojmë, do të jemi akoma këtu. . . apo edhe të vdekur.”

Pas stacionit, dhjetëra të varur të tjerë, janë mbledhur dhe janë të pavëmendshëm ndaj rrymave të tifozëve të futbollit që kalojnë pranë tyre. Tregtarët ecin nëpër turmat duke u ofruar vizitorëve barërat e këqija, të cilat nuk janë të paligjshme në Gjermani.

EMISIONET