Youtube rikthen llogarinë e Donald trump pas dy vitesh

Youtube rikthen llogarinë e Donald trump pas dy vitesh

YouTube ka rikthyer llogarinë e Donald Trump pas një pezullimi prej dy vitesh nga platforma e ndarjes së videove.

Lëvizja vjen pas vendimeve të ngjashme të marra nga Meta, që zotëron Facebook dhe Instagram, dhe Twitter në pronësi të Elon Musk.

Ish-presidentit amerikan iu ndalua të postonte video në YouTube në janar 2021, me YouTube duke thënë në atë kohë se kanali i tij kishte thyer rregullat e tij për nxitjen e dhunës.

Por llogaria e tij tani është kthyer në internet, sipas llogarisë për shtyp të YouTube.

“Duke filluar nga sot, kanali i Donald J. Trump nuk është më i kufizuar dhe mund të ngarkojë përmbajtje të reja”, shkroi YouTube në pronësi të Google në Twitter.

“Ne vlerësuam me kujdes rrezikun e vazhdueshëm të dhunës në botën reale, duke balancuar mundësinë që votuesit të dëgjojnë në mënyrë të barabartë nga kandidatët kryesorë kombëtarë në prag të zgjedhjeve.

"Ky kanal do të vazhdojë të jetë subjekt i politikave tona, ashtu si çdo kanal tjetër në YouTube."

YouTube më parë e ndaloi zotin Trump të postonte video në platformën e tij disa ditë pasi mbështetësit e tij sulmuan Kapitolin e SHBA në Uashington DC, më 6 janar 2021.

Qindra protestues hynë në kompleks ndërsa Kongresi Amerikan u përpoq të vërtetonte fitoren e Joe Biden në zgjedhjet presidenciale.

Pas trazirave, llogaritë e Trumpit në Facebook, Instagram dhe Twitter u pezulluan gjithashtu.

Disa muaj më vonë, ai lançoi platformën e tij të mediave sociale, Truth Social.

Por në vitin 2022, zoti Trump njoftoi se do të kandidonte për presidencën amerikane në vitin 2024 dhe që atëherë llogaritë e tij në të gjitha këto platforma janë rikthyer.

Ai ka më shumë se 2.6 milionë abonentë në YouTube, për të shkuar së bashku me 87 milionë ndjekësit e tij në Twitter, 34 milionë në Facebook dhe 23 milionë në Instagram.

Por pavarësisht ndjekjes së tij, nuk ka asnjë garanci që zoti Trump do t'i rikthehet postimit të videove në YouTube.

EMISIONET