Vuan nga migrena kronike, ministrja britanike jep dorëheqjen nga posti i saj

Vuan nga migrena kronike, ministrja britanike jep dorëheqjen nga posti i

Ministrja e nivelit të lartë Dehenna Davison ka lënë detyrën e saj në qeveri, duke thënë se ajo ka qenë “duke luftuar me migrenën kronike”.

Jacob Young, deputeti i Redcar, është shpallur zëvendësues i saj. Në një letër drejtuar Rishi Sunak, zonja Davison tregoi se si kjo gjendje kishte ndikuar tek ajo.

“Fatkeqësisht, prej disa kohësh jam duke luftuar me migrenën kronike, e cila ka pasur një ndikim të madh në aftësinë time për të kryer këtë rol. Disa ditë jam mirë, por në disa të tjera është e vështirë, nëse jo e pamundur, të mbash ritmin me kërkesat e jetës ministrore dhe koha e ditëve të tilla nuk është kurrë e parashikueshme.

Megjithëse jam përpjekur të zbut dhe u jam mirënjohës kolegëve për durimin e tyre ndonjëherë, nuk e ndjej se është e drejtë të vazhdoj në këtë rol.

Në një kohë kaq kritike për ngritjen e nivelit, unë besoj se njerëzit e komuniteteve si imja dhe në të gjithë komunitetin, meritojnë një ministër që mund t’i japë punës energjinë që i nevojitet. Më vjen keq që nuk mundem më.

Dhe, meqenëse kapaciteti im është aktualisht i zvogëluar, është e drejtë ta përqendrohem te zgjedhësit e mi dhe në promovimin e konservatorizmit nga bankat e pasme.”

Zonja Davison u zgjodh në zgjedhjet e 2019-ës në moshën 25-vjeçare dhe ishte deputetja e parë konservatore që përfaqësoi Peshkopin Auckland që nga krijimi i zonës në 1885.

Ajo votoi kundër Boris Johnson në votën e mosbesimit në 2022, dhe më vonë mbështeti Liz Truss në garën për të zëvendësuar zotin Johnson.

Në kohën e Truss zonja Davison u bë ministre në Departamentin për Nivelimin, Strehimin dhe Komunitetet. Në nëntor të vitit të kaluar, ajo zbuloi se do të tërhiqej si deputete në zgjedhjet e ardhshme të përgjithshme.

EMISIONET