Vrasja e 6 grave trondit Meksikën/ U joshën në festë dhe u vranë, kufomat u gjetën të djegura

Vrasja e 6 grave trondit Meksikën/ U joshën në festë dhe u

Çfarë krimi i tmerrshëm! Një grup prej gjashtë grash të zhdukura kanë rënë viktimë e një vrasjeje në Meksikë.

Eshtrat e djegura të pesë prej grave janë identifikuar pozitivisht, dhe hetuesit thonë se nuk kanë dyshim se edhe e gjashta është vrarë.

Kjo u bë e ditur nga Prokurori i Përgjithshëm i shtetit qendror të Guanajuato, Carlos Zamarripa, të premten.

Edhe pse në vendin e  Amerikës së Veriut vriten mesatarisht pothuajse 90 njerëz në ditë, ky rast tërhoqi vëmendje të veçantë sepse kaq shumë gra rrallë zhduken menjëherë.

Vrasja e 6 grave trondit Meksikën/ U joshën në festë dhe u

Sipas Zamarripës, policia ka arrestuar gjashtë persona të dyshuar, tek të cilët janë gjetur armë dhe drogë.

Fillimisht nuk dihen motivet dhe rrethanat e sakta të krimit.

Sipas raporteve të mediave lokale, viktimat e mëvonshme u punësuan për të punuar në një festë para se të zhdukeshin.

Gratë, të moshës 19 deri në 48 vjeç, u panë për herë të fundit më 7 mars në qytetin Celaya.

Vrasja e 6 grave trondit Meksikën/ U joshën në festë dhe u

Eshtrat e saj u gjetën 30 kilometra larg në komunën e Juventino Rosas.

Në rajon janë aktive bandat kriminale. Ekspertët janë ende duke punuar për të identifikuar fragmente shtesë kockash, tha Zamarripa.

Një valë dhune ka qenë e shfrenuar në Meksikë prej vitesh. Vitin e kaluar ka pasur 31,936 vrasje për 126 milionë banorë, dhe kjo është vetëm shifra zyrtare.

Kartele të shumta droge dhe grupe të tjera kriminale luftojnë për kontrollin e zonave të ndikimit dhe rrugëve të kontrabandës.

Ata shpesh kanë lidhje me politikanë të korruptuar dhe forca sigurie.

Shumica e vrasjeve nuk zbulohen kurrë.

Vrasja e 6 grave trondit Meksikën/ U joshën në festë dhe u

EMISIONET