Video nga përmbytjet vdekjeprurëse në Afganistan, shënohen 40 viktima, 150 të zhdukur

Video nga përmbytjet vdekjeprurëse në Afganistan, shënohen

Të paktën 40 njerëz kanë humbur jetën dhe 150 janë zhdukur, si pasojë e përmbytjeve që kanë pushtuar provincën Nuristan, në verilindje të Afganistanit.

"40 persona kanë vdekur nga përmbytjet mbrëmë" në zonën e Kamdes, rreth 200 km në verilindje të Kabulit, ndërsa  operacioni i shpëtimit është duke u zhvilluar, tha për AFP udhëheqësi i këshillit vendas, Saidullah Nuristani.

Sipas tij, rreth 150 persona rezultojnë të zhdukur, ndërsa 80 shtëpi janë shkatërruar.

Sipas zyrtarëve afganë, është e vështirë të merret informacion i besueshëm për situatën, pasi Kamdes ka rënë nën kontrollin e talebanëve dhe telekomunikacioni është në gjendje të keqe.

Fatkeqësi të tilla janë të zakonshme në vend, veçanërisht në zonat e varfra rurale, ku shtëpitë zakonisht janë të ndërtuara  me material jo cilësor.

EMISIONET