VIDEO/ Në ditën e fundit të fushatës, ekzekutohet kandidati për zgjedhjet komunale në Meksikë

VIDEO/ Në ditën e fundit të fushatës, ekzekutohet kandidati

Një kandidat për zgjedhjet komunale në shtetin Guerrero (në jug) të Meksikës u vra nga një person i armatosur të mërkurën, ditën e fundit të fushatës zgjedhore, njoftoi Evelyn Salgado Pineda, guvernatorja e këtij shteti, i cili është rrënuar nga dhuna e bandat e krimit të organizuar.

Një kandidat për kryetar bashkie në fshatin Cojuca de Benitez, Alfredo Cabrera, ishte mes mbështetësve kur një person i armatosur e qëlloi në mënyrë të përsëritur në pjesën e pasme, siç u kap në video amatore të riprodhuar nga media meksikane, duke përfshirë faqen e internetit Quadratín Guerrero.

Ai është kandidati i 24- të i vrarë që nga fillimi i fushatës përpara zgjedhjeve presidenciale, parlamentare dhe rajonale të së dielës, sipas shifrave zyrtare.

EMISIONET